Over Uitstap naar Schoonselhof, Middelheimpark en Antwerpen

Welkom bij de grootste culturele familie

Davidsfonds
Davidsfonds maakt op een unieke manier van Vlaanderen en Brussel een warme, leergierige, trotse … plek, dankzij het beleven en delen van diverse vormen van cultuur. Want cultuur ... dat beleef je samen!
01 okt

Uitstap naar Schoonselhof, Middelheimpark en Antwerpen

Stenen getuigen van het verleden: Antwerpen

 Op zaterdag 1 oktober bezoekt het Davidsfonds het Schoonselhof en het Middelheimpark. Nadien volgt “The Antwerp Story” in het Steen. Tijdens een stadswandeling ontdek je bovendien de historische binnenstad.

 De dag wordt afgesloten met een lekker driegangenmenu.

Financieel is dit aanbod een buitenkansje, slechts € 63 per persoon. Daarin is alles begrepen (gidsingen, bus, fooi chauffeur en driegangenmenu).

 Inschrijven bij Guido Andries: 0495/49 79 86 of per e-post: davidsfondswolsem@gmail.com

 

zaterdag 1 oktober 2022 van 12:15 uur tot 22:15 uur

Ook dit jaar bieden we je weer een mooie uitstap aan met als thema “Stenen getuigen van het verleden”.

 

We vertrekken zaterdag 1 oktober met de bus om 12u15 stipt aan het Saviocentrum. We rijden eerst naar het Schoonselhof, het Antwerpse Père Lachaise. 24 personen bezoeken deze artistieke begraafplaats. Hier komt 200 jaar geschiedenis opnieuw tot leven. Paul Van Ostaijen, Willem Elsschot, Nonkel Bob en vele anderen voeren je mee op een tocht door de tijd en door Antwerpen. Ontdek wie de Sinjorenstad meemaakte of wie door de stad is gemaakt.

 Een tweede groep, 30 personen, bezoekt ondertussen het nabijgelegen Middelheimpark. Dit kunstpark biedt een bijzondere blik op de veelzijdigheid van de beeldhouwkunst. Twee ervaren gidsen leiden je rond in dit uniek beeldenpark en in de paviljoenen. Je kan kiezen of je het Schoonselhof dan wel het Middelheimpark wil bezoeken, maar wie eerst komt, eerst maalt. Bepaal dus tijdig je keuze.

 Nadien rijden we naar het Steen, waar je op eigen tempo “The Antwerp Story” bezoekt. Je volgt een parcours van kamer tot kamer op reis door de stad en door de tijd.

 Terwijl een eerste groep het Steen bezoekt, heeft een tweede groep de mogelijkheid om een stadswandeling (3 km) mee te maken en andersom. We wandelen langs de overweldigende Grote Markt, de Oude Koornmarkt en de pittoreske Vlaaikensgang, richting Schoenmarkt. We ontdekken de prachtige Handelsbeurs en het mooie Conscienceplein om via de Kaasrui ons beginpunt te bereiken.

 

Daarna is er tijd om een lekker Bolleke of Seefbier te degusteren en/of een Antwerps Handje te proeven.

 Na deze verkenning vergasten we je op een lekker driegangenmenu: tomatensoep met balletjes, varkenshaasje of visje van de dag en een bavarois van passievrucht.

  Financieel is dit aanbod weer een buitenkansje. Slechts € 63 per persoon. Daarin is alles begrepen (bus, fooi chauffeur, gidsingen, bezoek aan het Steen, stadswandeling en driegangenmenu). Alleen de drankjes betaal je zelf.

                                                                                

Wacht niet te lang met de inschrijving, zeker vóór 15/9. Wie eerst inschrijft heeft de eerste keuze. Je bent pas ingeschreven als je het bedrag hebt overgeschreven op rekening BE73 0011 2887 2660 van DF-Wolsem EN je inschrijving rechtstreeks bezorgt aan Guido Andries, Stationsstraat 116. Telefonisch bevestigen kan ook: 0495/49 79 86 of per e-post: davidsfondswolsem@gmail.com

                                                    

De uurregeling in een notendop

12u15              STIPT. Vertrek aan het Saviocentrum

13u15-15u15  Bezoek aan Schoonselhof (24 personen)

13u30-15u30  Bezoek aan Middelheimpark (30 personen)

15u30              Vertrek naar het Steen                           

16u                  Bezoek aan het Steen (groep 1) en aansluitend mogelijkheid tot stadswandeling

16u                  Mogelijkheid tot stadswandeling (groep 2) en aansluitend bezoek aan het Steen

17u45-18u30  Vrije tijd

18u30              Te voet naar het restaurant

± 22u15          Aankomst Dilbeek                                

 Het bestuur

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedBezoek met gids