Nieuws

Nieuws

Nieuws

 1. 22 november 2023

  Persbericht: Davidsfonds Junior Journalist-wedstrijd bevordert leesplezier en verdeelt voor bijna 60.000 euro aan boekenpakketten

  In een tijd waarin digitale media de overhand lijken te hebben, blijft lezen van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van jonge geesten. Davidsfonds erkent het belang van leesbevordering en organiseert daarom voor de 38ste keer Junior Journalist, een initiatief dat bovenop het aanmoedigen van schrijftalent, ook de liefde voor lezen wil stimuleren bij jonge generaties.

  Persbericht: Davidsfonds Junior Journalist-wedstrijd bevordert leesplezier en verdeelt voor bijna 60.000 euro aan boekenpakketten
  Lees meer over "Persbericht: Davidsfonds Junior Journalist-wedstrijd bevordert leesplezier en verdeelt voor bijna 60.000 euro aan boekenpakketten"
 2. 8 november 2023

  Opgelet voor oplichting!

  OPGEPAST! – Heb jij een brief, e-mail of telefoon gekregen van Davidsfonds met de vraag om een donatie te doen, op een andere manier dan het gekend rekening nummer of onze www.davidsfonds.be website ?

  Er zijn momenteel frauduleuze mails in omloop in naam van lokale afdelingen van Davidsfonds. Ze beweren een inzameling te houden van cadeaubonnen die later onder de leden verdeeld zullen worden. Er wordt expliciet gevraagd naar bonnen van Bol.com, Bijenkorf en Zalando. Davidsfonds voorziet geen acties om cadeaubonnen te verdelen van deze webwinkels. De berichten zijn dus vals, het gaat om fraude waarbij de naam van Davidsfonds wordt misbruikt om geld te innen.

  Heb jij een gelijkaardige brief, mail of telefoon ontvangen? Ga hier zeker niet op in, geef geen persoonlijke informatie en klik niet op links.

  Meld elke verdachte e-mail aan verdacht@safeonweb.be.

  Twijfel je aan de echtheid van een factuur in naam van je lokale afdeling? Neem dan contact met ons op!

  Opgelet voor oplichting!
  Lees meer over "Opgelet voor oplichting!"
 3. 5 november 2023

  Davidsfonds, Taalunie en Xpair Communication reiken allereerste Taal is Toekomst-trofee uit

  De allereerste Taal is Toekomst-trofee ging afgelopen weekend naar Photovoice, een project van Katrien Mertens en Liesbeth Spanjers. Taal is Toekomst biedt een platform aan creatieve en innovatieve initiatieven die zoveel mogelijk mensen een geweldige goesting geven in het Nederlands. Meer dan vijftig initiatieven dongen mee naar de eindoverwinning. De jury prees Photovoice omwille van de laagdrempelige instap en de sociale impact.

  Davidsfonds, Taalunie en Xpair Communication reiken allereerste Taal is Toekomst-trofee uit
  Lees meer over "Davidsfonds, Taalunie en Xpair Communication reiken allereerste Taal is Toekomst-trofee uit"
 4. 31 oktober 2023

  Een nieuwe waaier aan leesvoer!

  Benieuwd wat er ditmaal in Het Accent, Het Accent op Academie, Het Accent op Brussel én in Leest! te lezen valt? Je ontdekt het alvast hier! Veel lees(t)plezier!

  Een nieuwe waaier aan leesvoer!
  Lees meer over "Een nieuwe waaier aan leesvoer!"
 5. 24 oktober 2023

  Persbericht: Nachten van de Geschiedenis brengt het verleden tot leven van 6 tot 12 november 2023

  Van 6 tot en met 12 november 2023 zal de 21ste editie van Nachten van de Geschiedenis plaatsvinden, georganiseerd door Davidsfonds-afdelingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Markeer deze data alvast in je agenda, want het belooft een week vol fascinerende geschiedenisactiviteiten te worden.

  Persbericht: Nachten van de Geschiedenis brengt het verleden tot leven van 6 tot 12 november 2023
  Lees meer over "Persbericht: Nachten van de Geschiedenis brengt het verleden tot leven van 6 tot 12 november 2023"
 6. 6 september 2023

  Onze nieuwe cultuurgids nu ook online!

  Het cultuurjaar ’23-’24 gaat van start en dat betekent naar goede gewoonte: een nieuwe cultuurgids! Ontdek wat Davidsfonds komend cultuurjaar allemaal in petto heeft en omarm cultuur nóg meer!

  Onze nieuwe cultuurgids nu ook online!
  Lees meer over "Onze nieuwe cultuurgids nu ook online!"
 7. 6 september 2023

  Het Accent van juli en september

  Twee vliegen in één klap. We blikken graag even terug op Het Accent van juli én je ontdekt wat er in onze nieuwste septembereditie te beleven valt!

  Het Accent van juli en september
  Lees meer over "Het Accent van juli en september"
 8. 21 augustus 2023

  Vacature: Stafmedewerker Davidsfonds Academie

  Kom jij ons team versterken? 

  Zin in een uitdaging op het kruispunt van cultuur, vrijwilligersbegeleiding en projectmanagement? Dan is deze job bij Davidsfonds Academie op jouw lijf geschreven. Davidsfonds Academie maakt deel uit van Davidsfonds - een erkende organisatie in de socioculturele sector - en organiseert cursussen en evenementen in heel Vlaanderen en Brussel. We werken daarvoor samen met vakspecialisten en topsprekers, met verschillende partners en met enthousiaste vrijwilligers. Zie jij ook het plezier en het belang van levenslang leren en wil je daartoe je steentje bijdragen door onze afdelingen te helpen om de leerfunctie (officiële term uit het decreet voor sociaal-cultureel volwassenenwerk: het creëren van krachtige leeromgevingen) in hun werking te integreren?  Ben je bovendien een creatieve teamspeler? Dan is deze job dé uitdaging voor jou! 

  Lees meer over "Vacature: Stafmedewerker Davidsfonds Academie"
 9. 23 mei 2023

  Vers van de pers: Het Accent van mei

  We hopen dat je brievenbus groot genoeg is voor de huidige editie van het Davidsfonds ledenmagazine. Vijf Accenten om je leeshonger mee te stillen. Dat zijn vijf keer zoveel artikels over cultuur, geschiedenis, erfgoed en nog veel meer! Bekijk ze hier online, helemaal gratis.

  Vers van de pers: Het Accent van mei
  Lees meer over "Vers van de pers: Het Accent van mei"