Berichten over homepage

Cultuurblog

 1. 14 februari 2024

  "Valentina, mijn thuis"

  De lokale voorrondes van Junior Journalist naderen hun einde, en we zijn onder de indruk van de overweldigende hoeveelheid prachtige inzendingen! Een ervan is afkomstig van Isa Roovers uit Edegem. Haar werk genaamd "Valentina, mijn thuis" past perfect bij 14 februari, beter bekend als Valentijn, de dag van de liefde. We delen het dan ook graag met jullie.

  "Valentina, mijn thuis"
  Lees meer over ""Valentina, mijn thuis""
 2. 25 januari 2024

  De Boon 2024: stemmen maar!

  De twee vakjury's hebben elk vijf titels geselecteerd uit de longlist, die kans maken op de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Ook dit jaar ondersteunen wij met Davidsfonds de Boon door de publieksprijs voor kinder- en jeugdliteratuur te schenken. Lezers kunnen stemmen op hun favoriete titel uit de shortlist. De prijsuitreiking staat gepland op 26 maart 2024 in Turnhout, waar we te weten zullen komen welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen.

  De Boon 2024: stemmen maar!
  Lees meer over "De Boon 2024: stemmen maar!"
 3. 25 januari 2024

  Dit was Toast Literair 2024!

  Dit was Toast Literair 2024! Er werd genoten van literatuur en muziek, gesmuld van heerlijke ontbijten, gezellig gebabbeld, getoost op het nieuwe jaar en nog zoveel meer. We vinden het geweldig om te zien hoe elke afdeling afgelopen weekend zijn eigen creatieve inbreng heeft getoond. Graag bedanken we al onze vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. Zonder jullie zou er geen Toast Literair plaatsvinden, want cultuur ... beleef je samen!

  Dit was Toast Literair 2024!
  Lees meer over "Dit was Toast Literair 2024!"