Berichten over Junior Journalist

Cultuurblog

 1. 16 april 2023

  Laureaten Junior Journalist

  Wat hebben we genoten van de knappe werkjes van onze Junior Journalisten. Het thema van dit jaar is #trots #lokalehelden en dat zorgde duidelijk voor de nodige inspiratie. In totaal deden bijna 15.000 leerlingen mee, met dank aan 120 lokale afdelingen en vele honderden vrijwilligers en juryleden. De toppers zijn gekend en de winnende teksten lees je hier!

  Laureaten Junior Journalist
  Lees meer over "Laureaten Junior Journalist"
 2. 29 april 2022

  Junior Journalist 2022: ‘Lang leve de dode talen’ door Elise Renckens

  De winnaars van Junior Journalist, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel, zijn bekend! Duizenden jongeren gingen het afgelopen schooljaar aan het pennen rond het thema ‘De wereld na 2030’. Elise Renckens, lokale finalist van Davidsfonds Lommel, won de nationale hoofdprijs voor reeks 4 (opiniestuk, 3e graad secundair onderwijs). Haar winnende opiniestuk ‘Lang leve de dode talen’ vind je hier.

  Junior Journalist 2022: ‘Lang leve de dode talen’ door Elise Renckens
  Lees meer over "Junior Journalist 2022: ‘Lang leve de dode talen’ door Elise Renckens"
 3. 28 april 2022

  Junior Journalist 2022: ‘Het Manfred-manifest tien jaar later’ door Oskar De Meester

  De winnaars van Junior Journalist, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel, zijn bekend! Duizenden jongeren gingen het afgelopen schooljaar aan het pennen rond het thema ‘De wereld na 2030’. Oskar De Meester, lokale finalist van Davidsfonds Aalst, won de nationale hoofdprijs voor reeks 3 (interview, 2e graad secundair onderwijs). Zijn winnende interview ‘Het Manfred-manifest tien jaar later’ lees je hier.

  Junior Journalist 2022: ‘Het Manfred-manifest tien jaar later’ door Oskar De Meester
  Lees meer over "Junior Journalist 2022: ‘Het Manfred-manifest tien jaar later’ door Oskar De Meester"
 4. 27 april 2022

  Junior Journalist 2022: ‘Ugari’ door Myguelle Nevejan

  De winnaars van Junior Journalist, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel, zijn bekend! Duizenden jongeren gingen het afgelopen schooljaar aan het pennen rond het thema ‘De wereld na 2030’. Myguelle Nevejan, lokale finalist van Davidsfonds Ieper, won de nationale hoofdprijs voor reeks 2 (verhaal, 1e graad secundair onderwijs). De winnende tekst ‘Ugari’ lees je hier.

  Lees meer over "Junior Journalist 2022: ‘Ugari’ door Myguelle Nevejan"
 5. 26 april 2022

  Junior Journalist 2022: ‘De Robots van Rikko’ door Raven Cneut

  De winnaars van Junior Journalist, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel, zijn bekend! Duizenden jongeren gingen het afgelopen schooljaar aan het pennen rond het thema ‘De wereld na 2030’. Raven Cneut, lokale finalist van Davidsfonds Moorslede, won de nationale hoofdprijs voor reeks 1 (verhaal, 3e graad basisonderwijs). Zijn winnende verhaal ‘De Robots van Rikko’ lees je hier.

  Junior Journalist 2022: ‘De Robots van Rikko’ door Raven Cneut
  Lees meer over "Junior Journalist 2022: ‘De Robots van Rikko’ door Raven Cneut"
 6. 20 januari 2022

  De wereld na 2030 door de ogen van STAM Gent

  Dit schooljaar dagen we met Junior Journalist jongeren in heel Vlaanderen en Brussel uit om te schrijven over het thema ‘De wereld na 2030’. In afwachting van hun verhalen polsen we ook bij anderen hoe zij de toekomst zien. Wout De Vuyst, medewerker onderzoek & collectie bij STAM Gent, laat ons zien hoe zij ervoor zorgen dat hun collectie in de toekomst nog te raadplegen is.

  De wereld na 2030 door de ogen van STAM Gent
  Lees meer over "De wereld na 2030 door de ogen van STAM Gent"